Tanulóink munkáiból
Galéria
Elektronikus napló

Facebook FanBox

Gólyatábor az Eventusban

Az iskolán nem mindennapi, hiszen a mindenki által tényként kezelt dolgokat is képes megcáfolni.. Azt írja ugyanis az Internet a gólyákról, hogy :az egyedek nagy része augusztus folyamán elvonul Magyarország területéről, de szeptemberben is megfigyelhetők kisebb vonuló csapatok. …Ellentétben ezekkel a tényekkel, hozzánk éppen hogy őszi időszakban érkeznek meg! Augusztus utolsó napjaiban keltek útra, s a déli melegebb vidékek helyett a barokk Eger városát, azon belül is az Eventust választották úti célul.

 

 

Iskolán tehát újra igyekezett a gólyatábor megrendezésével fesztelen és kötetlen lehetőséget nyújtani az új diákok számára, hogy mind egymást, mind az iskola néhány tanárát , vezetőjét és természetesen a kollégiumi nevelőket is megismerhessék, hogy a tanévkezdés valójában várakozással teli legyen , s ne csak a tanulás, de a kialakuló barátságok miatt is!

 

A vasárnapi találkozón a legtöbb gyermeket szülei is elkísérték , valójában ők ekkor röppentek ki családi fészkükből igazán. A nap hátralevő részében a beköltözés és egy rövid bemutatkozás után néhány feladattal igyekeztünk ml tanárok az ismeretlen arcokat kisebb csapatokká kovácsolni. S bár a feladatok megoldása talán nem a legtökéletesebbre sikerült, arra bizonyára jó volt, hogy néhányan jobban összeismerkedjenek.

 

A hétfői program – noha nincs is jobb mint kellemes nyárvégi napon a bükk erdeit róni és apránként megismerni egymást –nem volt felhőtlen ( sajnos ez szó szerint értendő) mert az időjárás bizony igen csak ellenünk fordult, de ez nem állíthatta meg a kis csapatot, hogy Felsőtárkányból való kis vonatozásunk után ne induljon neki a bükk erejének. Érintve első pontként a Vörös-kő forrást, majd több csapatra szakadva – s természetesen kicsit eltévedve is, de ez is hozzá tartozik egy csapatépítő kiránduláshoz – hosszú gyaloglás után ki a Vörös kőről, ki a Tar-kőről vehette kicsit szemügyre a bükk déli vidékét. S bár az idő szürke volt, a hangulat derűs!

Természetesen a legfontosabb mégis az , hogy a közös program során kicsit megismerhessük egymást, új barátokra leljünk és a tanévet egy kimerítő és a végére igencsak mostoha időjárással fűszerezett kirándulással kezdjük. Fárasztó, kicsit didergős és hosszú volt így az első igazi együtt töltött nap, ami után bizony jól esett a vacsora meleg vacsora.

 

Kedden kicsit már kellemesebb idő fogadta gólyáinkat, akikkel Eger néhány nevezetes műemlékét is körbejártuk, hogy igazán otthonosan mozoghassanak majd e szép városban míg diákéveiket töltik itt. Ami azt hiszem, nem csak nekünk tanároknak, de a gyerekeknek is érdekes volt, az az város alatt meghúzódó pincerendszer egy részének bejárása, idegenvezetőnk közvetlen és sok információt tartalmazó hangvételű bemutatója, mely után egy két dolgot ki is próbálhattak iskolánk új tanulói. Érdemes lesz ide visszatérni ha majd teljesen megvalósul az érseki pincerendszer felújítása és a program is színesedik!

 

Természetesen a vár minden egri városnézés fontos pontja. Sokan már jártak itt, hiszen az iskola által megrendezett Egri Csillagok rajzverseny egyik kiemelt helyszíne is egyben a város fölé magasodó erődítmény, mégis érdekes volt betekinteni úgy a vár kínzókamrájába, mint a történelmi emlékeket felvonultató gótikus palota termeibe.

 

Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát a Gólyatáborban, s ha egy egy beszélgetés alkalmával előkerül a téma, kellemes élményként mesélnek majd róla!

Módosítás: (2011. január 26. szerda, 09:58)

 
Elérhetőségeink

EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Számlaszám: 10300002 - 46800008 - 00003285

Alapítványi és Magániskolák Egyesülete által minősített iskola 2005

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény 2007

 

Program akkreditációs tanúsítvány száma: PL-74460/037

Program akkreditációs tanúsítvány száma: AL-2891

OM azonosító: 031631

Nyilvántartási szám:10-0004-06

Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-0690

Postacím: 3300 Eger, Cifrakapu tér 24.

Telefonszámok:

Tanulmányi osztály: 36/517-510

Kollégium vezető:36/313-435   06/20-516-0885

Web oldal: www.eventus.hu

E-mail: iskolatitkar@eventus.hu

Támogatóink