Tanulóink munkáiból
Galéria
Elektronikus napló

Facebook FanBox

Magyarországi projekttalálkozó

         2014. május 4. és 10. között fogadtuk partnereinket Magyarországon. Mindenki Budapestre érkezett, ezért egy budapesti városnézéssel kezdtük a hetet, amit természetesen egy angol nyelven beszélő idegenvezető tartott. Iskolánk Heves megye megyeszékhelyén, Egerben található. Délután indultunk vissza Egerbe.

            Hétfőn egy egri interaktív városnézéssel kezdtük a napot. Ez azt jelenti, hogy kis csoportokra osztottuk őket, kaptak egy feladatlapot és egy térképet, és ezzel kellett körbejárniuk a belvárost. A visszajelzések szerint nagyon élvezték a városnézésnek ennek a módját. Délután került sor a hivatalos megnyitóra, amire Eger alpolgármesterét is meghívtuk, és aki arra a hétre egri polgárokká avatta a külföldi tanárokat és diákokat. Ezután került sor a filmek bemutatására, ami természetesen a projekt központi témája köré – az eltűnő mesterségek – köré koncentrálódott. Este egy karaoke partyt rendeztünk a diákoknak.

            Kedden a közelben lévő Matyóföldre látogattunk el. Mezőkövesden megtekinthették a Matyó múzeumot, egy igazi fazekasnak a műhelyét, aki még mindig műveli ezt a régi mesterséget. Ezután ellátogattunk a subalyuki ősember barlangba, majd megtekintettük Bogácson a babamúzeumot. Itt babákon mutatták be a falu régi mesterségekeit, szokásait és viseleteit.

Szerdán az Eszterházy Károly Főiskola csillagvizsgálójának megtekintése volt a programunk. Délután a tanárok részt vehettek egy borkóstolón egy különleges pincében, a neve Műemlékpince. A diákoknak szabad programjuk volt.

Csütörtökön szakmai (rajz) órákon vehetett részt a csapat, ami természetesen szintén a projektre fókuszálódott. Pénteken betekintést nyerhettek a videó vágás elméletébe. A héten készült videókat szerkesztettük át. Szombaton a többség hazament, a török pedig még ellátogattak Ausztria fővárosába, Bécsbe. Ők szerették volna látni, mi csak segítettünk nekik, hogy minél kényelmesebben eljussanak oda.

 

Módosítás: (2015. július 03. péntek, 12:01)

 

Comenius program beszámoló: Albacete, Spanyolország

Idén kezdődő, két éves projekt keretében összesen 13 diák (9-12. évf.) kap lehetőséget arra, hogy megismerkedjen egy-egy európai ország kultúrájával, kézműves hagyományaival.

Résztvevő országok: Lengyelország, Spanyolország, Törökország, Olaszország.

A projekt fő feladata: az eltűnő, vagy eltűnő-félben lévő kézműves mesterségek értékeire hívja fel a figyelmet. Magyarország vállalt témája a fazekasság, hiszen rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkezünk ezen a téren.

Természetesen bevonjuk a többi diákot is a programba, pl. logotervező pályázatot hirdettünk, melynek nyertese,  Suriny Balázs (12a). Az ő pályaműve lett a nemzetközi projekt hivatalos logoja. Ezen kívül szakmai témanapot szerveztünk egy-egy kézműves foglalkozás tematikájával. Továbbá film is készült a választott témában, szintén tanulók bevonásával.

Az első úton (2014. március 30. – április 06.), mely a spanyolországi Albacete-be vezetett Kovács Patrícia (10b), Bedő Tekla (12a), Jambrich Patrícia (12a) vett részt. Kísérő tanáraik voltak: Horváth Edit, Ónodi Mátyás. Az ott eltöltött egy hét alatt a kerámia művészet illetve a késkészítés hagyományait ismerhették meg a gyerekek, emellett több kiránduláson vettek részt (pl.: Cincilla - középkori vár, Altea és Benidorm – tengerpart).

A fogadó intézmény nem szakmát adó iskola volt (két tannyelvű „gimnázium”), viszont a tanórák látogatása szintén hasznos tapasztalatokkal szolgált.

A családias hangulat szó szerint elmondható az utazásról, mivel a diákok egy-egy spanyol családnál kaptak szállást. De természetesen nem csak szállást kaptak tőlük, hanem rengeteg új élménnyel és baráttal gazdagodtak.

A spanyol út fényképei megtekinthetők a Képek menüpontban,vagy ide kattintva.

 

 

Módosítás: (2015. július 03. péntek, 12:00)

 
Elérhetőségeink

EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Számlaszám: 10300002 - 46800008 - 00003285

Alapítványi és Magániskolák Egyesülete által minősített iskola 2005

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény 2007

 

Program akkreditációs tanúsítvány száma: PL-74460/037

Program akkreditációs tanúsítvány száma: AL-2891

OM azonosító: 031631

Nyilvántartási szám:10-0004-06

Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-0690

Postacím: 3300 Eger, Cifrakapu tér 24.

Telefonszámok:

Tanulmányi osztály: 36/517-510

Kollégium vezető:36/313-435   06/20-516-0885

Web oldal: www.eventus.hu

E-mail: iskolatitkar@eventus.hu

Támogatóink