Tanulóink munkáiból
Galéria
Elektronikus napló

Facebook FanBox

A Szuperinfóban megjelent ez a cikk iskolánk Sportágválasztó napjáról.


Módosítás: (2016. május 11. szerda, 08:02)

 

2016. április 19-én megrendezésre került az Eventus Művészeti Középiskolában a sportágválasztó nap, sokak számára sport és egészségválasztó nap.

A rendezvény keretében az olimpiai totó és a legsportosabb osztály kategóriában történt értékelés.

Az alábbi eredmények születtek:

Olimpiai totó

első helyezett        11A osztály

második helyezett  10A osztály

harmadik helyezett 9B osztály

Legsportosabb osztály

első helyezett         10B osztály

második helyezett  12B osztály

harmadik helyezett 11B osztály

A eredményhirdetésen készült képeket ITT megtekintheti.

Módosítás: (2016. május 06. péntek, 09:34)

 

Sportválasztó Nap az Eventusban

A megnyert pályázatnak köszönhetően 2016. április 19-én sportválasztó napot rendezhettünk iskolánk falai között. A sporteseményre hetekig aktívan készülődtünk, hiszen olyan programokat szerettünk volna a gyerekeknek kitalálni, ami egyszerre hasznos és tanulságos, ugyanakkor szórakoztató és kikapcsolódást is jelent számukra.

Ezen a napon minden a testmozgásról, egészséges életmódról szólt. Reggel nyolc órakor a sportcsarnokba volt a gyülekező, ahol a diákok és tanárok egyaránt izgatottan várták a programok kezdetét. Türelmesen végighallgattuk a megnyitót és az iskolai énekkar produkcióját, majd ezt követően az osztályok forgószínpadszerűen látogatták az egyes helyszíneket az osztályfőnökök segítségével. A kijelölt időpontokban különböző sportágakat tudtak a gyerekek kipróbálni, mint pl. asztalitenisz, kosárlabda, ökölvívás stb. és nagy örömünkre minden osztály élt a felkínált lehetőségekkel és szívesen beállt mozogni addig, amíg jól esett neki. Szerveztünk mozgással járó feladatokat (aerobic, jumping), népszerű volt a kerékpár bemutató és a tájfutás is, de talán a legnagyobb sikert az íjászat aratta, amit minden tanuló szívesen kipróbált. Hála a gondos előkészületeknek sehol sem volt tolongás, fennakadás. Mindenki igyekezett betartani, az előre megbeszélt időpontokat, és a kollégáink segítségére is folyamatosan számíthattunk. A változatos, színvonalas programok a gyerekek életkori sajátosságainak tökéletesen megfeleltek. A sportegyesületek oktatói ügyesen bevonták a diákokat a közös edzésbe, mindenkit alaposan megmozgattak és kellőképpen kifárasztottak. Természetesen ügyeltünk arra is, hogy minden tanuló kapjon tájékoztatást az egészséges, tudatos táplálkozásról, de nem csak beszéltünk róla, hanem meg is kóstolhattuk a vitamindús salátákat. A salátakóstolás után a gyógyteákkal is megismerkedhettünk, majd az ivóvízfogyasztás fontosságáról is előadást szerveztünk.

A Sportválasztó Nap kiemelten jól sikerült eseménye volt a véradás. A legbátrabbak a Magyar Vöröskereszt kihelyezett véradásán vettek részt a régi épület Süllős termében.  Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a véradóknak türelmesen kellett várakozni.
A negyven jelentkezőből 36-an adhattak vért, köztük iskolánk 26 diákja, 8 iskolai dolgozó és 2 vendég. 
Az ebédszünet után a 9. évfolyam egy érdekes, vetítéssel egybekötött, az egészséges táplálkozásról szóló programon vehetett részt, az iskolai védőnő előadásában. Az érdeklődők megmérethették a vércukor szintjüket is.

Ez a nap nem csak az egészségnevelésre, sportolásra, hanem az évfolyamok közötti összetartás kialakítására is kiválóan alkalmas volt. Az előkészületek, a közös feladatok, az együtt eltöltött idő és sikerélmények mind-mind összekovácsolták az osztályokat. Egészségben, élményekben gazdag vidám napunk volt, amit egyhamar senki sem felejt el. A gyerekek a nap végére kipirult arccal, kellemesen elfáradva tértek vissza kollégiumukba. A sok pozitív visszajelzések alapján kijelenthetem, hogy a Sportválasztó Nap elérte a célját és mindenki megtapasztalhatta, hogy a jó erőléthez az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra nagyon nagy szüksége van.

Köszönjük szépen!


A 2016. április 19-én megrendezett Sportválasztó napon készült képeket megtekintheti ITT.
Köszönet érte Demeter Pál oktatónak.

Módosítás: (2016. június 22. szerda, 07:46)

 

Módosítás: (2016. március 25. péntek, 11:29)

 

2016.02.26 napon diákújságíróként a Heves Megyei Önkormányzat „az év sportolója” díjátadó ünnepségén vettem részt. Díjat három kategóriában, egyéni, csapat és fogyatékkal élő, a 2015. évben legjobb teljesítményt elért sportolók között osztottak ki. Úszásban Cseh László világ és olimpiai bajnok valamint a 10 éves Magda Boldizsár, aki három számban is országos bajnoki címet szerzett kapták meg az év sportolója díjat. Fogyatékkal élő kategóriában Illés Dávid tornász részesült a kitüntetésében. Csapat kategóriában az Ötvös József Református Oktatási Központ ötödik hatodik korcsoport amatőr kézi labda csapata lett díjazva. A csapat tagjai: Nagy Nikoletta, Tóth Enikő, Jekkel Vivien, Szebenyi Petra, Bencsik Tímea, Kiss Tamara, Módos Nikolett, Molnár Lilla, Nagy Anita. Edzőjük: Makó Nándor. Számomra megtisztelő alkalom volt, hogy együtt lehettem az év díjazott sportolóival a díjátadást követő állófogadáson.

 

Schlitt Dorina DUE.(9B)

Módosítás: (2016. március 25. péntek, 07:16)

 
További cikkeink...
Elérhetőségeink

EVENTUS Üzleti, Művészeti Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Számlaszám: 10300002 - 46800008 - 00003285

Alapítványi és Magániskolák Egyesülete által minősített iskola 2005

Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény 2007

 

Program akkreditációs tanúsítvány száma: PL-74460/037

Program akkreditációs tanúsítvány száma: AL-2891

OM azonosító: 031631

Nyilvántartási szám:10-0004-06

Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-0690

Postacím: 3300 Eger, Cifrakapu tér 24.

Telefonszámok:

Tanulmányi osztály: 36/517-510

Kollégium vezető:36/313-435   06/20-516-0885

Web oldal: www.eventus.hu

E-mail: iskolatitkar@eventus.hu

Támogatóink