Tankert
A tankert kialakítása és gondozása 4 órás etapok keretein belül realizálódott 2018. április, május és június hónapokban, összesen 10 alkalommal.
Az átfogó koncepcióhoz igazodva a tankert létrehozásával és működtetésével az volt a célunk, hogy a tanulók részvételi alapon, cselekvés által jussanak alapvető kertészeti, élelmezési ismeretekhez, megismerve ezáltal az önsegélyezés és önellátás lehetőségeit, előnyeit.
Az egyes növények, termékek ültetése, gondozása kertészeti ismeretei mellett nagyobb hangsúlyt kapott az egészséges életmódhoz kapcsolódó tartalom.
Tapasztalatból tudatosuljon, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök rendkívül magas vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalommal rendelkeznek. Rendszeres fogyasztásuk kedvező hatással van az egészségi állapotra. Említésre került, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket szárított és aszalt formában is fogyaszthatjuk. Nem túl régen megjelentek és rohamosan bővülő mennyiségben termelnek biotermékeket is.
Az egyes ültetett növények (borsó, vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, zellerzöld, sárgarépa, menta, saláta, spenót, citromfű) ültetési gondozási tulajdonságain túl a felelősségvállalás, folytonosság személyiségépítő hatásaival is közvetlen kapcsolatba kerülhettek a résztvevők.
Címke:menő menza, tankert