Az Alapfokú Művészeti Iskola kiállítását Nagy Anna Maja, 12.A és Bozi Anna, szaktanár nyitotta meg. A kiállítás még két hétig tekinthető meg.
A Kiállító művészek:
Bencsik Fruzsina, Bontovics András Kristóf, Székely Katalin, Kotrebai Laura, Rácz Larion, Farkas Aida, Mihácsi Viktória, Bartl Mátyás, Kaló Regina, Ujfalusi Linda és Mihály Martina
Részletek a megnyitó szövegéből:
„Amikor kiállításokról van szó, gyakran eszembe jut egy Quimby szám részlete, mely így hangzik: „Lassíts le egy percre ember, leelőzted magad” – mely szüntelen arra emlékeztet, hogy leálljunk, lelassítsunk egy picit egymás műveinek a tiszteletet megadva.
A második idézet, mely folyamatosan a fejemben motoszkál egy Franz Kafkától származó mondat, mely így szól:
„A művészet torz tükrében a valóság torz mentesen jelenik meg”- Azt hiszem ez a mondat mindent magába foglal, amit gondolok a művészetekről.”
Bozi Anna
„Amint láthatjátok, ezeket a műveket, nem csak most itt tanuló diákok készítették, hanem olyanok munkái is megtekinthetőek, akiknek a készítői már nem nálunk tanulnak. Ugyanis még ha ma már nem is közénk járnak, akkor is, láthatjuk őket, az ő művészetüket, és inspirálódhatunk belőlük.
Ugyanúgy, mint a ma is itt tanuló dikákok munkáiból is inspirációt meríthetünk. Ezek a művek nem azért vannak kint, hogy összehasonlítsuk magunkkal, hanem azért, hogy egy másik szemszögből ismerjük meg társainkat.
A kiállítás sokoldalúan mutatja be az AMI-t és a tanulókat. Megtalálható itt a festészet, a grafika, anatómiából is kaphatunk egy szeletet.
Csemegézzetek a művekből, ízlelgessétek őket, és élvezzétek a művészetet. Véleményem szerint ez a kiállítás szépen magába foglalja kik is vagyunk mi, mit szeretünk csinálni. Ezek vagyunk mi, akik szavak nélkül is képesek vagyunk üzenetet közvetíteni egymásnak, a nézőnek.
A megnyitót egy Oscar Wilde idézettel zárnám. “Minden kép, melyet, érzéssel festettek, a festő arcképe, nem a modellé”
Nagy Anna Maja